Свет

Бивша шефица аустријске дипломатије: Африка не верује ЕУ, Брисел мисли само на своје интересе

Европске земље углавном су заинтересоване за питање миграција, каже Карин Кнајсл
Бивша шефица аустријске дипломатије: Африка не верује ЕУ, Брисел мисли само на своје интересеwww.globallookpress.com © Martin Juen via www.imago-images/www.imago-images.de

Афричке земље немају поверења у ЕУ, пошто схватају да се Брисел руководи само сопственим интересима, посебно у области регулисања миграционих токова, изјавила је бивша министарка спољних послова Аустрије Карин Кнајсл.

Бивша министарка је подсетила да је 2018. године учествовала на самиту ЕУ-Африка и додала да су европске земље углавном заинтересоване за питање миграција.

"Тај самит се свео на покушаје да се одгонетне које земље треба да закључе какве уговоре да задрже мигранте код куће", рекла је бивша шефица аустријске дипломатије на другом самиту Русија-Африка, који је данас почео у Санкт Петербургу.

Како је Кнајслова истакла, ЕУ тренутно склапа уговоре са Египтом, Тунисом и Мароком.

Подсетимо, бивша министарка спољних послова Аустрије, на чијој свадби је гост био руски председник Владимир Путин, раније је изјавила да јој је због блискости са Москвом уништен живот.

Kнајсел је, за немачки РТЛ, рекла да себе сматра "политичком избеглицом", јер је Аустрију морала да напусти због дефакто постојеће забране рада због њеног односа према Путину.

Наиме, 2018. године се Kнајсел нашла на насловним странама медија широм света, пошто је Путин лично дошао на њену свадбу. Она је рекла да се не каје што је позвала руског лидера на свадбу.

Такође је рекла да не жели да напусти свој посао у руском "Росњефту" иако се на њу врши велики притисак.

"Мој живот је већ уништен", казала је Kнајсел додајући да не жели да се дистанцира од Путина.

image