Свет

Трамп: Подизање оптужнице против мене би додатно оштетило САД

Моји адвокати су јутрос имали продуктиван састанак са министарством правде и детаљно им објаснили да нисам урадио ништа лоше, рекао је бивши амерички председник Доналд Трамп
Трамп: Подизање оптужнице против мене би додатно оштетило САД© TANJUG/House Select Committee via AP

Бивши амерички председник Доналд Трамп саопштио је да су његови адвокати имали "продуктиван састанак" са представницима министарства правде, додавши да би подизање оптужнице против њега "додатно оштетило" Сједињене Америчке Државе.

"Моји адвокати су јутрос имали продуктиван састанак са министарством правде, детаљно им објаснили да нисам урадио ништа лоше и да би подизање оптужнице против мене само додатно оштетило нашу земљу", написао је Трамп на својој друштвеној мрежи "Истина".

Он је додао да током састанка није дато никакво упозорење његовом тиму.

"Не верујте лажним вестима", поручио је Трамп, који се бори за кандидатуру републиканаца на председничким изборима у САД 2024. године.

Претходно су амерички медији објавили да су се Трампови адвокати састали са представницима министарства правде и специјалним истражитељем Џеком Смитом, на дан када се састаје велика порота како би истражила покушаје бившег председника да поништи пораз на председничким изборима 2020. године.

Америчка телевизија Ен-Би-Си објавила је да је Трампов тим обавештен да ће против њега бити подигнута оптужница.

Трамп је 18. јула објавио да је примио писмо од Смита у којем се наводи да је он мета његове истраге, која се односи на догађаје који су довели до упада Трампових присталица у Капитол 6. јануара 2021. године.

image