Свет

Бајден је најкорумпиранији председник у историји САД: Трампова критика Сената и републиканаца

Доналд Трамп је упитао "колико дуго Америка мора да чека да би Сенат реаговао"
Бајден је најкорумпиранији председник у историји САД: Трампова критика Сената и републиканацаGetty © Joe Raedle / Staff

Бивши амерички председник Доналд Трамп оптужио је свог демократског наследника на челу САД, Џозефа Бајдена, да је "најкорумпиранији председник" у историји те земље.

"Џо Бајден је најкорумпиранији председник у историји Сједињених Држава, што се свакодневно неoспорно доказује у Представничком дому", написао је Трамп на својој друштвеној мрежи "Трут соушл".

Он је критиковао и колеге из Републиканске партије, упитавши зашто се републиканско руководство у Сенату није огласило и укорило Бајдена због његових злодела.

"Зашто се републиканско руководство у Сенату није огласило и укорило непоштеног Џоа Бајдена и радикалне левичарске демократе, фашисте и марксисте за њихова злочиначка дела против наше земље, а нека од њих почињена су и против мене", додао је Трамп.

Он је упитао "колико дуго Америка мора да чека да би Сенат реаговао".

Трамп је, највероватније мислио на најновија сазнања ФБИ доушника која је у току прошле недеље објавио републикански сенатор Чак Грасли.

У поменутом документу се, како је објавио "Њујорк пост", наводи да је украјински олигарх исплатио по пет милиона долара Џозефу Бајдену и његовом сину Хантеру.

У документу се, како додаје њујоршки лист, наводи да је власник гасне компаније "Бурисма Холдингс" Никола Злочевски изјавио 2016. године доушнику ФБИ да је био "приморан" да Бајденовима уплати 10 милиона долара.

Трамп је тренутно водећи кандидат републиканаца за председника САД, а према последњим анкетама, уколико би дошло до реванша са Бајденом, између њих двојице би се поново водила неизвесна трка.

image