Свет

Оштећена зграда Службе безбедности Украјине у Дњепру (ВИДЕО)

"Одмах је обављен разговор са СБУ, Министарством унутрашњих послова, Државном службом за ванредне ситуације, шефом регионалне војне управе, написао је Зеленски
Оштећена зграда Службе безбедности Украјине у Дњепру (ВИДЕО)Getty © Chris McGrath

Зграда Службе безбедности Украјине у Дњепру оштећена је у експлозији, рекао је председник Украјине Владимир Зеленски.

"Дњепар. Петак вече. Погођене вишеспратна зграда и зграда Службе безбедности Украјине. Поново руски ракетни терор", навео је Зеленски на Твитеру и објавио снимак који наводно приказује погођену зграду.

Он је додао да је разговарао са представницима Службе безбедности Украјине, Министарства унутрашњих послова, Државне службе за ванредне ситуације и начелником војне управе.

"Све потребне службе су на лицу места. Брзо реагујемо и помажемо људима. Држимо ситуацију под контролом. Учинићемо све да Русију доведемо до пуне казне за агресију и терор над нашим народом", поручио је Зеленски.

За сада није познато колико је ракета коришћено нити да ли се зграда Службе безбедности Украјине налази у близини стамбеног комплекса.

Према наводима објављеним на друштвеним мрежама, две зграде нису далеко једна од друге.

На снимку који је објављен на друштвеним мрежама, али за који Ројтерс напомиње да није проверен, виде се рушевине разбацане по целом дворишту у великом комплексу стамбених зграда.

Према наводима украјинских медија, иза експлозије стоји Русија. Овим поводом Москва се до сад није оглашавала.

image