Свет

Нема ни пасуља: Војници једне од највећих америчких база гладују

Војници базе Форт Кавазос месецима су без одговарајућег приступа храни
Нема ни пасуља: Војници једне од највећих америчких база гладујуGetty © Paula Bronstein / Staff

Једна од највећих америчких војних база месецима се мучи да прехрани војнике који су тамо стационирани, пише портал "Милитари".

Ситуација у Форт Кавазосу у Тексасу - раније познатом као Форт Худ - приморала је званичнике да смање избор оброка и места за обедовање будући да им је већина кувара послата на мисије или теренску обуку.

Током већег дела лета само два од 10 ресторана у бази била су отворена сваког дана, док су три друга била отворена у ограниченом периоду. Због тога су многи војници били принуђени да иду са једног краја базе на други како би јели, што им је понекад одузимало сат времена.

Проблем је што немају сви млађи војници возила, а база пружа само ограничену услугу превоза, при чему ниједан не вози до кафане.

"Месецима је један ресторан био отворен и био је удаљен више од 30 минута вожње за моје војнике", рекао је један подофицир, који је разговарао са порталом "Милитари". "Сви војници су ишли у тај. То је неизводљиво током радног дана".

У неким ситуацијама, база је објавила супротстављене распореде или збуњујуће смернице о томе који оброци се обезбеђују у којим ресторанима. Званичници базе такође нису објавили ажуриране распореде ресторана на друштвеним медијима, иако су два ресторана у бази поново отворена прошле недеље, што би требало мало да олакша војницима.

Срж проблема је да ресторани немају довољно војних кувара да их воде. Због ротација у Националном центру за обуку и вежбама у Форт Ноксу, Кентаки, многи су премештени из базе.

Оброци су, такође, били кључни фокус у дискусијама о побољшању квалитета живота војника. То укључује приступ здравијој храни и попуњавање тих објеката цивилима како би војни кувари могли да се усредсреде на исхрану трупа на терену. Међутим, служба није остварила значајан напредак у тим напорима.

Званичници сада траже да се војницима дозволи да користе своје картице за оброк у цивилним ресторанима у бази, што је идеја која се тренутно спроводи у Форт Друму у Њујорку.

image