Свет

Малезија забранила ЛГБТ "Своч" сатове

Министарство унутрашњих послова је саопштило да забрањује било какве ЛГБТ референце на "Свочовим" сатовима, кутијама, омотима, додацима или другим производима
Малезија забранила ЛГБТ "Своч" сатовеwww.globallookpress.com © Isai Hernandez/http://imagebroker.com/#/search/

Малезија је данас забранила сатове и додатну опрему компаније "Своч" који промовишу ЛГБТ идеологију, истакавши да производи швајцарске компаније могу бити штетни по морал и јавни интерес.

Хомосексуалност је злочин у Малезији која има већинско муслиманско становништво.

Министарство унутрашњих послова је саопштило да забрањује било какве ЛГБТ референце на "Свочовим" сатовима, кутијама, омотима, додацима или другим производима, преноси Ројтерс.

"(Свочови производи) подлежу закону о забрани јер су то публикације које штете или могу нашкодити моралу, јавном интересу и интересу државе промовисањем, подржавањем и напорима да се нормализује ЛГБТ+ покрет који није прихватила шира јавност у Малезији", саопштило је Министарство.

Продаја или поседовање забрањене робе кажњива је са до три године затвора и новчаним износом до 20.000 рингита (4.376 долара), наведено је у саопштењу.

Малезија је у мају запленила сатове дугиних боја Свочове "Прајд колекције" због присуства акронима "ЛГБТ".

"Своч", који се сада није огласио, тужио је у мају малезијску владу за заплену сатова, коју је оценио илегалном и штетном за његову репутацију.

image