Свет

Лидер Евангелистичке цркве упозорио Бајдена: Напустите Нигер или се суочите са Божјим гневом

Америка ће тешко платити ако дође до инвазије, каже примас Илајџа Ајодел
Лидер Евангелистичке цркве упозорио Бајдена: Напустите Нигер или се суочите са Божјим гневом© Tanjug/AP Photo/Ross D. Franklin

Лидер Евангелистичке духовне цркве, примас Илајџа Ајодел, упозорио је Сједињене Америчке Државе и председника Џозефа Бајдена да не покрећу инвазију на Републику Нигер, након пуча у коме је свргнут председник Мухамед Базум.

Ајодел оцењује да би инвазија на Нигер означила борбу против Бога и додао да би то могло довести до трећег светског рата.

Он је, коментаришући изјаву вршиоца дужности заменика америчког државног секретара Викторије Нуланд, која тражи враћање Базума на власт, рекао да је америчка инвазија на Републику Нигер сатанистички и терористички потез који ће изазвати Божји гнев.

"Ако САД нападну Републику Нигер, то ће бити сатански и терористички потез. То би значило да Џозеф Бајден тражи Божји гнев. То је средство за покретање трећег светског рата", наводи Ајодел.

У изјави коју је потписао његов медијски помоћник Олуватосин Ошо, примас Ајодел је упозорио Бајдена да народу Нигера мора да дозволи да одлучује о својој будућности, уместо да им намеће "повратак демократије".

"Пустите Нигер да одлучује о својој будућности, ово је порука коју Господ има за Америку. Борба у Нигеру је као борба против Бога, САД ће тешко платити ако се инвазија догоди. Ово ће, такође, дискредитовати и дисквалификовати владу Џозефа Бајдена. Покушај инвазије на Републику Нигер уништиће његову владу", истиче Ајодел.

Он додаје да би инвазија на Нигер изазвала проблеме и за мир у свету. 

"Прерано је за борбу у Нигеру, немојте започињати трећи светски рат", закључио је.

image