Свет

Медведев: Запад ће молити за прекид сукоба у Украјини, њихов пораз је неминован

Ово је егзистенцијални сукоб и рат за самоодржање, навео је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације
Медведев: Запад ће молити за прекид сукоба у Украјини, њихов пораз је неминован© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo via AP, File

Западне власти ће се променити, а њихове елите ће се уморити и молити за преговоре и замрзавање сукоба у Украјини, поручио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

Свака контраофанзива из Кијева биће, како је рекао, угушена, а Русија неће стати све док садашња украјинска држава не буде уништена до темеља.

"Рат ванземаљаца пре или касније постаје досадан, скуп и небитан. Али за нас је то трагедија која укључује наш народ. Ово је егзистенцијални сукоб. Рат за самоодржање. Или они или ми", написао је Медведев на свом Телеграм каналу.

Пораз Запада у Украјини је неизбежан, нагласио је.

"И нека њихови лидери, који су заборавили на сопствене грађане, говоре једни другима да ће оружјем и новцем подржавати стубове независне Украјине колико год треба. Они ће обучавати војнике за кијевску фабрику меса, они ће обновити рушевине умируће економије Бандериног режима", навео је Медведев.

Он је додао и да је украјински сукоб страни рат за западни свет, као и да Русија нема избора – или ће уништити непријатељски политички режим у Кијеву или ће колективни Запад на крају растргнути Москву.

"Због тога је једини начин потпуно одстрањивање државне машинерије непријатељске земље и апсолутне гаранције лојалности за будућност", нагласио је Медведев.

Те гаранције, навео је, могу се дати само контролом Русије над свиме што се дешава и што ће се дешавати на територијама "бивше државе бандероваца".

image