Свет

"Волстрит џорнал": Мировни предлози Запада не одговарају ни Кијеву ни Москви

Кључни савезници Кијева боје се додатних трошкова и ризика, тврди "Волстрит џорнал"
"Волстрит џорнал": Мировни предлози Запада не одговарају ни Кијеву ни Москвиwww.globallookpress.com © Presidential Office of Ukraine

На Западу осмишљавају различите варијације потенцијалног мировног споразума између Кијева и Москве, али ни један од њих неће задовољити ни Русију нити Украјину, пише данас "Волстрит џорнал".

"Неки западни званичници осмишљавају грандиозне планове о крају рата, али они не одговарају циљевима ни Кијева ни Москве", наводи амерички лист.

У исто време, "Волстрит џорнал" не види да је Украјине може да освоји територије које сматра својим у блиској будућности, а разлог за то је ограничена помоћ Запада.

Поједини кључни савезници Кијева боје се додатних трошкова и ризика, а као пример се наводе САД и Немачка, тврди "Волстрит џорнал".

Подсетимо, Москва је више пута позивала на мировне преговоре, напоменувши да Кијев мора узети у обзир "нове реалности" на терену, односно да територије Доњецка, Луганска, Херсона и Запорожја неће бити враћени у оквире Украјине.

Кијев је са друге стране упорно одбијао преговоре који не укључују тзв. мировни план Владимира Зеленског, чије су захтеве и неки западни званичници оценили као нереалне.

image