Зеленски "даје" Белгород за чланство у НАТО-у; Захарова: Предозирао се

Украјински председник Русији би понудио град који је већ руски

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова, прокоментарисала је изјаву Владимира Зеленског да је спреман да "размени Белгород за чланство у НАТО-у", истичући да се украјински председник  - "предозирао" чим је ово изјавио.

На идеју о размени територија, Зеленски је дошао након што је шеф канцеларије генералног секретара НАТО Стијан Џенсен рекао да би Украјина могла да се придружи Алијанси у замену за уступање територија Русији. А онда је, на конференцији за новинаре у Данској, мртав ладан "испалио" да је Кијев спреман да "размени Белгород".

Занимљиво је, међутим, то што је Белгород, који би Зеленски да "размени" заправо и иначе руски град. Како би украјински председник покушао да подвали Русима нешто што је већ њихово, он је оставио машти присутних новинара, али и остатку јавности.

Захарова је, међутим, имала једноставно објашњење за његову изјаву.

"Очигледно се предозирао", рекла је она за "РИА Новости".

Зеленски, као и његови пријатељи са Запада очигледно има озбиљан проблем са Белгородом, али и са географијом.

Мисли да је Белгород украјински, док су његови покровитељи, попут шефа Европске дипломатије Жозепа Бореља – уверени да су Белгород и Београд једно те исто.

У тренутку док јединичари из земљописа покушавају да кроје глобални поредак, могло би се, не дај Боже, десити да Зеленски – покуша да размени чак и Београд. Исто звучи као Белгород – а свакако ниједан није украјински град.