Свет

И републиканци "Бајдена" за трку имају: Амерички сенатор се опет "заледио"

Меконел (81) је одговарао на питања новинара пред Привредном комором северног Кентакија у Ковингтону, када се након новинарског питања укочио, почео да зури у празно и престао да реагује на друге људе у просторији
И републиканци "Бајдена" за трку имају: Амерички сенатор се опет "заледио"Getty © Photo by Anna Moneymaker/Getty Images

Републикански амерички сенатор Мич Меконел поново се укочио и није проговорио дуже од 30 секунди након што је на конференцији за новинаре упитан да ли ће учествовати на следећим изборима за Сенат 2026. године.

Како преноси Ројтерс, Меконел (81) је одговарао на питања новинара пред Привредном комором северног Кентакија у Ковингтону, када се након новинарског питања укочио, почео да зури у празно и престао да реагује на друге људе у просторији.

Након што му је пришла помоћница, он је поново почео да говори, али је она морала да му понавља новинарска питања на која је он давао кратке одговоре.

"Сенатор Меконел је на тренутак осетио вртоглавицу и застао је током данашње конференције за штампу", рекао је његов портпарол после инцидента.

Портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер поручила је да Меконелу "жели брз опоравак".

Ројтерс подсећа да се Меконел такође укочио средином јула у Сенату, за време конференције за новинаре, након чега је морао да буде одведен из сале.

Лидер републиканаца у Сенату Мич Меконел на кратко је прекинуо сопствену конференцију за медије у среду након што је у пола реченице изненада застао са излагањем и зурио у празан простор неколико секунди, пренео је британски "Гардијан".

Меконел је изашао пред новинаре на својој недељној прес-конференцији и почео да говори о годишњем буџету за одбрану за који је рекао да се припрема уз добру сарадњу обе странке. Али онда је изгубио ток мисли, прекинувши га отегнутим "Уххх".

image