Свет

Кулеба открио Блинкену најбољи лек за мамурлук (ВИДЕО)

Министар спољних послова Украјине казао је свом америчком колеги да је "у студентским данима, када је имао мамурлук, волео да доручкује америчку брзу храну"
Кулеба открио Блинкену најбољи лек за мамурлук (ВИДЕО)© TANJUG/Brendan Smialowski/Pool via AP

Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба позвао је америчког државног секретара Ентонија Блинкена, који је јуче допутовао у Кијев, у један од америчких ресторана Мекдоналдс, где му је испричао своје "несташлуке" из младости.

Кулеба је америчком колеги рекао да је "у студентским данима, када је имао мамурлук, волео да доручкује америчку брзу храну". 

"Када сам био студент, мој најбољи оброк за мамурлук је био у Мекдоналдсу. Отишао бих тамо и купио дупли чизбургер, велику кока-колу и то би био мој доручак за мамурлук", поверио се Кулеба америчком државном секретару.

Блинкен се насмејао и рекао да му се "ово никада није догодило".

Наиме, амерички државни секретар допутовао је јуче у дводневну посету Кијеву као знак подршке украјинској контраофанзиви, а очекује се да ће објавити нови пакет помоћи САД вредан више од милијарду долара.

Како преноси Си-Ен-Ен, у питању је Блинкенова трећа посета украјинској престоници од почетка руске СВО.

Раније је Кулеба на заједничкој конференцији за новинаре са Блинкеном рекао да су разговарали о испоруци ракета дугог домета АТАЦМС и система противваздушне одбране Кијеву.

Подсетимо, и посета америчког председника Џозефа Бајдена држана је у тајности, све док се он није појавио на тргу у главном граду Украјине. Као и Бајден, и Блинкен је границу прешао возом из Пољске.

Тек након првих фотографија стигла је потврда да је Вашингтон од Москве тражио безбедносне гаранције за Бајденово путовање.

Влада САД је до сада обезбедила војну помоћ Украјини у износу од више од 43 милијарде долара.

image