Свет

Руска амбасада: Француско министарство покушава да окриви Москву за злочине Кијева

Амбасада је упозорила француске дипломате да не настављају да прикривају злочине актуелних украјинских власти и понављају своје оптужбе без провере чињеница
Руска амбасада: Француско министарство покушава да окриви Москву за злочине Кијеваwww.globallookpress.com © Vincent Isore

Француско Министарство спољних послова понавља реторику власти у Кијеву након напада на пијаци у Константиновки у покушајима да окриви Русију за злочине које је починила украјинска војска, саопштила је руска амбасада у Паризу у одговору на коментар француског МИП-а, најоштрије осуђујући такав став француских власти.

Амбасада је навела да француски МИП наставља да понавља "нечувене лажне вести против Русије", покушавајући да је апсолутно неоправдано сматра одговорном за ратне злочине које је починио режим у Кијеву.

Амбасада истиче да се француско министарство при томе не труди да проверава чињенице, већ само понавља, како се наводи, "лажи" из Кијева, пренео је ТАСС.

"Овако неодговоран став француских власти не може, а да не изазове најоштрију осуду, јер је, како су независни стручњаци већ са сигурношћу потврдили, напад на пијацу у Константиновки изведен са територије коју контролише украјинска војска", наводи се у саопштењу.

Амбасада је упозорила француске дипломате да не настављају да прикривају злочине актуелних украјинских власти и понављају своје оптужбе без провере чињеница.
Француски МИП је претходно осудио ударе руских снага на територији Украјине и навело напад на пијацу у Константиновки, у којем је погинуло 16 особа, а повређено 34.

Француско министарство је тврдило да је Русија намерно напала пијацу и оптужило Москву да је починила ратне злочине.

У међувремену, један број руских Телеграм канала, као и новинар немачког листа Јулиан Репке анализирали су снимке са камера за видео надзор на месту догађаја и закључили да је напад изведен са територије под контролом Кијева.

image