Свет

Европски посланик: Русија је већ велики победник сукоба са САД и НАТО

Исход самита Г20 у Индији је све разоткрио: Запад је изгубио своју моћ да примора остатак света на послушност, написао је Марсел де Граф
Европски посланик: Русија је већ велики победник сукоба са САД и НАТОwww.globallookpress.com © Thomas Banneyer

Русија је већ победник у сукобу са Сједињеним Америчким Државама и НАТО-ом, написао је на друштвеној мрежи Икс холандски европосланик Марсел де Граф. 

"Заправо, Русија је велики победник у овом сукобу са САД и НАТО-ом: дедоларизација, ширење руског утицаја свуда осим на Западу, економски раст и отпорност против западних санкција", написао је он на некадашњем Твитеру.

С друге стране, ЕУ је велики губитник, сматра он. "Ту је економска рецесија, деиндустријализација, самоубилачке санкције, а откривено је и да је она само послушно америчко кученце", написао је Де Граф.

"Исход самита Г20 у Индији је све разоткрио: Запад је изгубио своју моћ да примора остатак света на послушност", закључује он.

Де Граф је своје ставове изнео у одговору на објаву ирског бизнисмена Чеја Бауса, који је написао дужи текст о томе како би украјински пораз могао да значи крај НАТО-а у тренутном облику.

Де Граф, који је иначе католички теолог, члан је десничарске холандске партије Форум за демократију, а у Европском парламенту, са мањом паузом, седи од 2014. године.

Он је био један од само 13 европосланика који су 2. марта 2022. године гласали против резолуције којом се осуђује руска војна операција у Украјини.

image