Свет

Блиски исток гори, а Бајден роштиља

Ратна разарања у Израелу америчког председника нису омела у намери да проведе идилично поподне уз храну и бенд уживо, што је, наравно, изазвало бројне критике
Блиски исток гори, а Бајден роштиљаwww.globallookpress.com © Ting Shen - Pool via CNP/Consolidated News Photos

Док су његови савезници из Израела покушавали да угасе ратни пожар настао након напада Хамаса, Џозеф Бајден је потпаљивао роштиљ у дворишту Беле куће, и то, како пише "Њузвик", уз музику уживо.

"Док Хамас држи Американце као таоце, Џо Бајден ужива на пикнику са бендом који свира уживо", објавио је републикански сенатор из Мирусија Џош Хоули на "Иксу", уз извештај како су председник Америке и прва дама организовали дружење за особље Беле куће и њихове породице, у близини Ружиног врта.

Бајденово понашање у стилу "село гори а баба се чешља" није се допало ни бившем републиканском конгресмену из Вирџиније који је рекао да би он, на председниковом месту такво окупљање дефинитивно отказао знајући да су држављани Америке заточени у Гази.

"Овог викенда неколико Американаца је убијено у Израелу, а још неколико их Хамас држи као таоце. А Бајден данас више неће давати изјаве, јер роштиља", навео је политички коментатор и водитељ подкаста Бени Џонсон. 

Конзервативни активиста и коментатор Си Џеј Пирсон, додао је да је "случај Бајденовог опозива не може бити јачи".

image