Свет

Неснађени Џо: Замало срушио заставу, слушалице му задале муке, Лули није пружио руку (ВИДЕО)

Шта се дешава са америчким лидером?
Неснађени Џо: Замало срушио заставу, слушалице му задале муке, Лули није пружио руку (ВИДЕО)© Tanjug/AP/Susan Walsh

Председник САД Џозеф Бајден је отишао са бине УН а да се није руковао са бразилским колегом Лулом да Силвом на крају заједничког говора.

Луис Инасио Лула да Силва (77), изгледао је видно изнервиран, након што се након говора о иницијативи за побољшање права радника у обе земље, амерички председник није руковао са њим.

Лула је кренуо ка њему испружене руке, али се у тренутку зауставио и само изнервирано одмахнуо, док је Бајден увелико одлазио са бине.

Пре овог гафа, неснађени Бајден се пре изласка за говорницу "сударио" са бразилском заставом и умало је срушио, што су камере такође снимиле.

У међувремену, током Лулиног говора, Бајден је "петљао" по слушалицама које је користио да чује преведену верзију, пише "Дејли мејл".

"Чујете ли ме, председниче Бајден? Ово је историјски моменат за Бразил и за САД", рекао је на почетку свог говора. "Председниче Бајден можете ли да ме чујете", питао је Лула поново, делујући као да је изгубио стрпљење. "Можете? Добро је", рекао је изнервирани бразилски лидер.

Бајден је и даље изгледао збуњено док се "хватао у коштац" са слушалицама, а док је Лула наставио са својим говором. У једном тренутку Бајден је испустио слушалицу и фрустрирано подигао обрве.

Двојица лидера су истакла важност добрих послова, добрих плата и обезбеђивања да радници имају користи од дигиталне и транзиције ка зеленој енергији која се дешава у друштву, преноси Ројтерс.

Бајден је рекао да ће америчко-бразилско партнерство за радничка права почети као билатерална иницијатива, али да су друге нације и организације добродошле да им се придруже.

image