Свет

Холандија казнила компаније и појединце које су учестовале у изградњи моста на Криму

Компаније су испоручиле машине, машинске делове и друге услуге за изградњу 19 километара дугог моста преко Керчког мореуза
Холандија казнила компаније и појединце које су учестовале у изградњи моста на Кримуwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Холандски тужилац казнио је четири холандске компаније и осморо појединаца због кршења санкција ЕУ Русији између 2014. и 2017. године, зато што су учествовали у грађењу моста ка Криму, наводи се у саопштењу холандског тужилаштва у петак, извештава Ројтерс.

Осморо људи осуђено је на рад у јавном интересу, у трајању од 20 до 60 сати, док компаније морају да плате новчане казне у укупном износу од 160.000 евра.

Компаније су испоручиле машине, машинске делове и друге услуге за изградњу 19 километара дугог моста преко Керчког мореуза, саопштило је тужилаштво.

"Кримски мост је изграђен делом захваљујући коришћењу холандског знања и стручности", додаје се у саопштењу.

Како је оценио суд, захваљујући кршењу санкција једно предузеће је стекло добит од испоруке забрањене робе и услуга. Ову, према ставу холандског судства - незаконито стечену корист од 71.330 евра - одузео је холандски тужилац.

Тужилаштво није навело имена предузећа.

image