Свет

Маск: Идемо ка трећем светском рату

Руси и Украјинци су љути једни на друге, али они су буквално једна породица. Запад је тај који их хушка једне на друге и то је неправилно, каже Илон Маск
Маск: Идемо ка трећем светском рату© Tanjug/AP Photo/Michel Euler, File

Западне земље треба да престану да бесмислено жртвују животе Украјинаца у конфликту са Русијом и да постигну мирно решење са Москвом. У супротном, опасност од избијања трећег светског рата биће све већа и већа, оценио је милијардер Илон Маск. 

"То што се дешава у Украјини заправо је жртвоприношење великог дела украјинске омладине и то, у суштини, без територијалних добитака", рекао је он у подкасту који је објављен на његовој страници на мрежи Икс, преноси ТАСС. 

Тренутна ситуација је бесмислена, а за Запад би било прагматично да обнови односе са Русијом. Руси и Украјинци су љути једни на друге, али они су "буквално једна породица", сматра он. 

"Мислим да их ми на Западу хушкамо да убијају своје синове, и чини ми се да је то неправилно. Шта год ко рекао они нису природни противници", прецизирао је Маск.

"Мислим да се приближавамо трећем светском рату. Доносимо једну глупу одлуку за другом, улазимо у трећи светски рат. Људи би требало да се позабаве самоанализом", прокоментарисао је.

Такође, скренуо је пажњу да америчка политика приморава Русију да ступа у савезе са Ираном и Кином, што може бити проблем за читаву цивилизацију. 

image