Свет

Орбан: Кључно питање европских парламентарних избора биће миграције

Орбан је окривио лоше руководство у Бриселу за угрожавање "кључних циљева мира и просперитета" блока
Орбан: Кључно питање европских парламентарних избора биће миграције© Tanjug/AP/Omar Havana

Кључно питање током европских парламентарних избора следеће године биће питање масовне миграције, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан, тврдећи да је политика миграција коју су усвојиле либералне владе у западној Европи повећала претњу од тероризма на континенту.

Говорећи за мађарскi радио "Кошут", премијер је рекао да је недавно декласификовани извештај тајне службе о миграцијама доказао да је његова администрација у праву у оцени да "миграције и тероризам иду руку под руку" и потврдио посвећеност његове владе сузбијању илегалних миграција.

"Мигранти постају све агресивнији и све бруталнијим средствима покушавају да пробију ограду јужне границе Мађарске", упозорио је Орбан, додајући да све већу радикализацију миграната на граници покрећу терористичке организације.

Он је окривио лоше руководство у Бриселу за угрожавање "кључних циљева мира и просперитета" блока и позвао на "хитну реформу".

"Не желимо мини Газу у четвртима Будимпеште", нагласио је Орбан, истичући да када Европска унија пусти мигранте, они често не могу бити избачени, а придошлице формирају гета унутар постојећих заједница, што води друштвеној дезинтеграцији.

Он је позвао на национално јединство по том питању у Мађарској.

"Људи не желе рат и миграције, због чега ће један од главних улога европских избора бити промена миграционе политике. Зато што су потребне промене у Бриселу", додао је он.

image