Свет

Трамп: Пустили су духа из боце и то ће им се вратити

Фаворит за председника САД наговестио је да би могао да употреби ФБИ за кривично гоњење противника
Трамп: Пустили су духа из боце и то ће им се вратитиGetty © Alon Skuy / Stringer

Републикански председнички кандидат Доналд Трамп наговестио је да ће размотрити употребу државних органа за гоњење политичких ривала, ако успе да се врати у Белу кућу следеће године.

Бивши председник САД рекао је "Унивисиону" да су различите кривичне и грађанске оптужбе са којима се суочава политички мотивисане и представљају употребу америчког правосудног система као оружја.

"Они су то већ урадили, али ако желе да наставе са овим, могло би да им се врати", рекао је Трамп на питање да ли ће по повратку у Белу кућу гонити политичке противнике уз помоћ ФБИ и Министарства правде. "Пустили су духа из боце."

"Подигли су оптужнице да би победили на изборима", рекао је Трамп. "Да сам ја председник и видим да неко ради добро и да ме побеђује, рекао бих им да оду и оптуже их. Остали би без посла. Не би могли да се такмиче на изборима", рекао је Трамп алудирајући на своје правне проблеме.

Недавне анкете су показале да је Трамп јасан фаворит за номинацију Републиканске партије, а резултати друге анкете показали су и да Трамп води у односу на Бајдена у пет од шест кључних држава.

image