Свет

Мушкарац прекинуо говор Грете Тунберг: "Нисам овде због политике" (ВИДЕО)

Пре него што је Грета Тунберг изашла на бину, догађај је накратко прекинут док је мала група активиста испред гомиле махала палестинским заставама и скандирала пропалестинске слогане
Мушкарац прекинуо говор Грете Тунберг: "Нисам овде због политике" (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Peter Dejong

Климатску активисткињу Грету Тунберг у недељу је накратко прекинуо мушкарац који јој је пришао на бини након што је позвала Палестинку и Авганистанку да говоре на климатском протесту у Амстердаму.

Тунбергова је говорила десетинама хиљада људи када је позвала жене на бину.

"Као покрет за климатску правду, морамо да слушамо гласове оних који су угњетавани и оних који се боре за слободу и правду. У супротном, климатске правде не може бити без међународне солидарности", рекла је Тунберг носећи традиционалну црно-белу палестинску мараму око врата, преноси АП.

Након што су палестинске и авганистанске жене проговориле и Тунбергова наставила свој говор, један мушкарац је изашао на бину и рекао јој да је дошао на митинг због климатских демонстрација, а не због политичког говора.

Идентитет мушкарца је за сада непознат, али се зна да је носио јакну са именом холандске групе која се залаже за чисту воду.

Пре него што је Тунбергова изашла на бину, догађај је накратко прекинут, док је мала група активиста испред гомиле махала палестинским заставама и скандирала пропалестинске слогане.

Инцидент је уследио након што је десетине хиљада људи марширало улицама Амстердама позивајући на више акција у борби против климатских промена, у масовном протесту само десет дана пре националних избора.

Организатори су навели да је у маршу учествовало 70.000 људи и назвали га највећим климатским протестом икада у Холандији.

image
VV inauguration
banner