Свет

Де Голов унук жели руски пасош: Био бих почаствован, Французи полако схватају да су их много лагали

Срећан сам што могу да констатујем да се борите за традиционалне вредности, породицу, духовност, све оне вредности које су нестале у западним земљама, поручио је Пјер де Гол
Де Голов унук жели руски пасош: Био бих почаствован, Французи полако схватају да су их много лагалиwww.globallookpress.com © Alexander Legky/Global Look Press

Био бих почаствован да добијем руско држављанство, реченица је коју је изговорио Пјер де Гол, унук славног француског генерала, изазвала је велику буру у Француској.

Срећан сам што могу да констатујем да се борите за традиционалне вредности, породицу, духовност, све оне вредности које су нестале у западним земљама, поручио је Пјер де Гол, син адмирала Филипа де Гола, недавно на културном форуму у Санкт Петербургу.

Де Головог унука, који доста личи на славног претка, у Француској сматрају великим поштоваоцем руског председника. 

"Владимира Путина доживљавају као диктатора, а он је велики лидер своје земље, изјавио је одавно наследник вође француског покрета отпора, а касније додао и да је "фрапиран једноумљем које систематски представља Путина као лошег, а његовог украјинског колегу као доброг".

Путин је такође изјавио да му је част што у Русији могу да угосте унука славног генерала. Пјер де Гол, саветник за некретнине, који живи у Женеви, а има и фондацију чији је циљ да промовише мир, суверенитет и величину Француске, поручује да Запад нема средстава да настави рат у Украјини и да треба прекинути трагедију. 

Такође говори да је Француска изгубила аутономију и ауторитет на међународној сцени и да зависи од НАТО и Американца. 

"Французи почињу да схватају да су их много лагали, о пореклу и узроцима рата у Украјини", поручио је Пјер де Гол ових дана на руској телевизији, додавши да тај рат изазива дубоку економску кризу.

Истиче и да је скандалозно то што Американци потенцирају да не може да буде мировних преговора пре америчких председничких избора у новембру следеће године. Рекао је и да у Француској и Европи не знају како да изађу из ове ситуације, јер ни НАТО ни САД немају могућности да наставе овај рат.

image