Свет

Украјински генерал: Украјини треба председник са искуством Шарла де Гола, Залужни идеалан кандидат

Веома бих волео да главнокомандујући украјинских трупа буде номинован за председника и да будем у његовом тиму, каже Дмитриј Марченко
Украјински генерал: Украјини треба председник са искуством Шарла де Гола, Залужни идеалан кандидат© Keystone/Getty Images

Украјини је потребан председник са искуством генерала француске војске Шарла де Гола, који ће победити корупцију, а то би могао да буде главнокомандујући украјинских трупа Валериј Залужни, изјавио је генерал-мајор Оружаних снага Украјине Дмитриј Марченко.

"Потребан нам је председник који би имао искуство Шарла де Гола и који би могао да победи корупцију у земљи. Најуспешнији кандидат за ту функцију је Залужни", казао је Марченко за "Канал 5".

Украјински генерал је напоменуо да би веома волео да главнокомандујући украјинских трупа буде номинован за председника и изразио жељу да са њим ради у истом тиму.

Председник Украјине Владимир Зеленски изјавио је раније да тренутно није време за изборе у тој земљи, већ да би држава требало да се "концентрише на борбу против окупатора".

"Сви разумемо да је ратно време, има много изазова. Апсолутно је неодговорно тако олако пласирати питање избора међу народ", објанио је Зеленски.

image
VV inauguration
banner