Свет

"Из Русије с љубављу": Како новинар немачког "Билда" коментарише победу Герта Вилдерса у Холандији

Вилдерсова Партија слободе је на јучерашњим парламентарним изборим освојила највише гласова и 37 од укупно 150 посланичких места у доњем Дому холандског Парламента
"Из Русије с љубављу": Како новинар немачког "Билда" коментарише победу Герта Вилдерса у ХоландијиGetty © Jens Schlueter

Још једна држава НАТО-а припада Русији, написао је на друштвеној мрежи Икс познати новинар немачког "Билда" Јулијан Репке након победе десничарске Партије слободе и њеног лидера Герта Вилдерса на изборима у Холандији.

"Путин може само да седи и гледа како подршка Украјини мало по мало опада", додао је он, опомињући да би Вилдерс могао да постане нови холандски премијер.

Репке је поделио и Вилдерсов твит из марта 2018. године, у коме је холандски политичар окачио своју фотографију из руске Думе са натписом:"Из Русије с љубављу".

Вилдерсова Партија слободе је на јучерашњим парламентарним изборим освојила највише гласова и 37 од укупно 150 посланичких места у доњем дому холандског Парламента.

Њему је честитао и мађарски премијер Виктор Орбан, који је написао да су "ветрови промене овде", додајући и гиф из спота познате истоимене песме Скорпионса.

image