Трамп ће посетити Аргентину: Најављен састанак с новоизабраним председником

Хавијер Милеј, који ступа на дужност 10. децембра, у другом кругу председничких избора освојио је скоро 56 одсто гласова, а иза себе је оставио противкандидата, бившег министра економије Серђа Масу за кога је гласало 44 одсто бирача

Бивши председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп посетиће Буенос Ајрес како би се састао с новоизабраним председником Аргентине Хавијером Милејом, саопштила је данас прес служба новог шефа државе.

Саопштење је објављено после телефонског разговора Трампа и Милеја, пренео је Ројтерс. Трампова канцеларија се није огласила поводом најављене посете.

Милеј, који ступа на дужност 10. децембра, у другом кругу председничких избора освојио је скоро 56 одсто гласова, а иза себе је оставио противкандидата, бившег министра економије Серђа Масу за кога је гласало 44 одсто бирача.

Он је током предизборне кампање обећао да ће укинути централну банку и увести долар у аргентинску привреду како би земља превазишла финансијску катастрофу која је 40 одсто од укупно 45 милиона грађана Аргентине довела до сиромаштва и повећала инфлацију на више од 140 процената.

"Знам како да искореним рак инфлације", рекао је Милеј током последње председничке дебате, обећавши и реконструкцију Аргентине и "драстичне промене".