Свет

Словачки друмски превозници почињу блокаду границе са Украјином

Пољске и словачке камионџије се жале да украјински друмски превозници нуде своје услуге и превоз робе по нижим ценама унутар ЕУ
Словачки друмски превозници почињу блокаду границе са Украјиномwww.globallookpress.com © Daniel Kalker

Словачки друмски превозници почеће данас блокаду границе са Украјином, уз најаву скоро потпуног затварања прелаза за камионе док Европска унија не испуни њихове захтеве за строжим правилима за украјинске конкуренте.

Председник словачког синдиката аутопревозника УНАС Станислав Скала рекао је да је његов тим спреман да блокира прелаз Висне Немецке/Ужгород, једини гранични прелаз за теретна возила, од 15 часова по локалном времену, пренео је Ројтерс.

Словачки друмски превозници се придружују пољским камионџијама који држе у блокади неколико граничних прелаза ка Украјини од 6. новембра.

Због блокаде део саобраћаја је преусмерен кроз Словачку, због чега су се формирале километарске колоне на прилазу граници.

Пољске и словачке камионџије се жале да украјински друмски превозници нуде своје услуге и превоз робе по нижим ценама унутар ЕУ, а не само између европског блока и Украјине.

Камионџије у обе земље захтевају да ЕУ врати систем давања ограниченог броја дозвола украјинским компанијама да раде у европском блоку и да европски друмски превозници уђу у Украјину.

image