Свет

Естонија се спрема: Затворићемо границу са Русијом

Ситуацију на руско-финској граници, Маргус Цакна описао је као "еклатантан хибридни напад који је спровела Русија, са циљем да сеје нервозу и нестабилност"
Естонија се спрема: Затворићемо границу са РусијомGetty © Jordan Mansfield / Stringer

Естонија је спремна да затвори границу са Русијом због ситуације са мигрантима. Ту ситуацију званични Талин види као "хибридне нападе" на Естонију, саопштио је данас естонски министар спољних послова Маргус Цакна.

Он је ситуацију на руско-финској граници описао као "еклатантан хибридни напад који је спровела Русија са циљем да сеје нервозу и нестабилност", преноси ТАСС.

"Цакна је подвукао да је Естонија спремна да затвори границу са Русијом и одбрани се од било каквих хибридних напада. Министри Естоније и других земаља изразили су солидарност са Финском и рекли да су спремни да помогну Финској ако буде потребно", саопштено је из естонског Министарства спољних послова.

Летонски министар унутрашњих послова Рихардс Козловскис раније је рекао да Летонија не планира потпуно затварање граница са Русијом и Белорусијом, као што је то учинила Финска.

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је раније данас да је Русија примила ноту Финске о својој одлуци да затвори и последњи гранични пункт од 30. новембра. 

У међувремену, неки медији су известили да Пољска планира да пошаље трупе у Финску да помогну у заштити њене границе.

image