Свет

Трамп млађи: Украјина неће окончати сукоб све док може да краде наше доларе

Син бившег америчког председника оштро реагује на захтеве Зеленског који тражи од САД да пошаљу још средстава Кијеву
Трамп млађи: Украјина неће окончати сукоб све док може да краде наше доларе© Tanjug/Donald Trump Jr.

Украјина не жели да оконча сукоб све док има прилику да краде амерички новац, поручује син бившег председника САД Доналд Трамп млађи оштро реагујући на захтеве украјинског председника Владимира Зеленског да пребаци сва западна средства у Кијев.

Наиме, Зеленски је гостујући на "Фокс њузу" поручио америчкој владајућој елити да потроши сав новац на оружје, дронове, друштво, пензије и да не плачу због тога. Притом је додао да Украјина нема унутрашње непријатеље већ само једног јединог- а то је Путин.

Како је приметио Трамп млађи, све док САД настављају да шаљу неограничена средства, ништа се неће променити.

"Они немају подстицај да икада склопе мировни споразум јер могу да краду. Стварамо класу олигарха у Украјини, јер краду наше доларе, а ми притом не радимо ништа у вези са сопственом кризом на граници" написао је Трамп млађи на Иксу.

Зеленски је дошао у америчку престоницу да преговара након што су републиканци у Сенату блокирали разматрање захтева Беле куће за средства за Украјину и Израел. Притом ни Представнички дом Конгреса не жури да одобри одговарајући пројекат.

Републиканци траже промене у приступу безбедности граница, док је Бела кућа упозорила да је остало још неколико недеља, после којих ће могућност да се помогне Украјини бити исцрпљена, а нема гаранција да ће подршка бити настављена.

Према речима сенатора Ерика Шмита, Зеленски није рекао ништа ново на састанку са сенаторима и председником Представничког дома САД, а његов говор назвао је "истим старим ђубретом".

image