Свет

Лукашенко: Западне обавештајне службе све агресивније у Белорусији

Лукашенко је истакао да је "један од главних задатака обавештајне заједнице НАТО-а и њихових савезника дезинтеграција постсовјетског простора"
Лукашенко: Западне обавештајне службе све агресивније у Белорусијиwww.globallookpress.com © Mikhail Metzel/Kremlin Pool

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да земља посматра активност страних обавештајних служби, њихови облици рада постају све агресивнији, преносе "РИА Новости".

Лукашенко је говорио у Минску на састанку шефова безбедносних агенција и обавештајних служби земаља ЗНД које чине 9 бивших совјетских република: Азербејџан, Белорусија, Јерменија, Казахстан, Киргистан, Молдавија, Русија, Таџикистан и Узбекистан.

"Видимо активност страних обавештајних служби на нашој територији. Њихов рад постаје све агресивнији. Не шаљу нам само шпијуне, већ и терористе. Покушавају да створе екстремистичке ћелије формирајући одређене јединице од плаћеника, и од наших бегунаца", рекао је Лукашенко.

Лукашенко је истакао да је "један од главних задатака обавештајне заједнице НАТО-а и њихових савезника дезинтеграција постсовјетског простора".

"Они прво желе да забију клин у наше вековне добросуседске односе, а онда да нас окрену једне против других", нагласио је он.

image