Свет

Си Ђинпинг послао честитку Путину: Издржали смо нестабилну међународну ситуацију

Москва и Пекинг се непоколебиво држе правог политичког курса, оценио је председник Кине
Си Ђинпинг послао честитку Путину: Издржали смо нестабилну међународну ситуацијуwww.globallookpress.com © The Kremlin Moscow

Председник Кине Си Ђинпинг честитао је руском лидеру Владимиру Путину Нову годину, а у честитки коју је послао истиче се да је политичко поверење Руске Федерације и Народне Републике Кине продубљено за време њиховог руководства. 

Односи Москве и Пекинга издржали су нестабилну ситуацију на међународној сцени ове године. Државе су очувале здрав и стабилан развој, упркос свему, непоколебљиво се држећи правог курса, поручио је Си Ђинпинг, преносе "РИА Новости".

Кремљ је, подсетимо, такође послао честитку председнику Кине.

Како је јуче саопштено, две државе су ове године постигле завидну динамику трговинско-економске сарадње и нови рекорд када је реч о трговинском промету, који износи више од 200 милијарди долара. 

Председник Путин је у својој честитки напоменуо да ће следеће и 2025. године бити одржане Године културе Русије и Кине, што ће укључивати низ догађаја усмерених на јачање културних веза.

Руска страна изразила је увереност да ће Москва и Пекинг у предстојећем периоду успети да ојачају билатералну сарадњу, између осталог, и у оквиру Уједињених нација, Г20, БРИКС-а, Шангајске организације за сарадњу и других. 

image