Русија

Си: Кина спремна на јачање билатералних односа са Русијом

Кинески председник посебно је истакао јачање сарадње Државне думе и Свекинеског народног конгреса
Си: Кина спремна на јачање билатералних односа са РусијомGetty © Greg Baker-Pool/Getty Images

Кина је спремна да заједно са Русијом уложи напоре у циљу јачања билатералних односа, а сарадња између руске Државне думе и Свекинеског народног конгреса треба да буде ојачана, изјавио је данас кинески председник Си Ђинпинг.

У разговору са председником руске Државне думе Вјачеславом Володином у Пекингу, Си је истакао да односе Кине и Русије карактерише добросуседство и свеобухватна стратешка сарадња на обострану корист, пренео је ТАСС.

Председник Државне думе је на почетку састанка Сију пренео топле речи и поздраве руског председника Владимира Путина.

Односи између "Русије и Кине су на врхунцу развоја", оценио је и додао да народи ових двеју држава на томе могу да захвале поверљивим односима Сија и Путина који се труде да обезбеде развој у свим областима сарадње.

Захваљујући односима лидера Русије и Кине те две земље нису само стратешки партнери, већ и стратешки пријатељи, додао је.

Састанак је одржан у Великој народној сали на Тргу Тјенанмен, где се обично примају високи страни званичници, јавила је кинеска новинска агенција Синхуа.

Делегација Државне думе борави у званичној посети Кини од 21. до 23. новембра.

Володин и група руских посланика претходно су се састали са председавајућим Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Џао Леијем.

image