Свет

Медведчук открива: Три грешке које су Зеленског довеле до пропасти

Прва од њих је то што украјински председник није професионалац, већ се руководи правилима шоу-бизниса, друга је што је прешао на нацистичку идеологију, а трећа што је преценио помоћ Запада, наводи украјински политичар
Медведчук открива: Три грешке које су Зеленског довеле до пропасти© Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Украјински председник Владимир Зеленски направио је низ грешака које су довеле до његове пропасти, указује лидер опозиционе партије – За живот, која је забрањена у Украјини, и председник покрета Друга Украјина Виктор Медведчук.

Прва грешка je што се на власти у Украјини налази "неко ко није професионалац". Зеленски је ушао у политику по законима шоу-бизниса и наставио своју политику управо по тим законима, пише Медведчук у ауторском тексту на сајту покрета "Друга Украјина".

То што је на власт дошао "човек из народа" је "спектакуларно" за неки шоу програм, али је штетно за интересе државе, истиче опозициони политичар и подсећа да историја показује "да колико год руководство државе било лоше, уколико их замените случајним изабраницима то неће ништа решити".

Друга грешка је "прелазак на нацистичку идеологију", наставља Медведчук.

"Нацизам помаже да се глупе 'слуге народа', склоне крађама, представљају као ратници светлости, док се сви други оптужују да раде за 'универзално зло' у виду Москве", наводи Медведчук.

Трећа грешка Зеленског је што је преценио помоћ Запада, указује украјински политичар.

"С обзиром на то да није професионалац, Зеленски је искрено веровао да ће западна подршка решити све ризике конфронтације са Русијом", наводи он и додаје да је украјински председник започео политичку игру, поседујући само туђи новац, оружје и идеје – а сада је свему томе дошао крај.

Зеленски се преварио јер је мислио да нема шта да изгуби ако се игра туђим новцем, али изгубио је Украјину, њену економију, државност, изгубио је стотине хиљада живота обичних Украјинаца који су погинули због његове злочиначке и луде игре, тврди Медведчук и наводи да ће Зеленски морати да плати за своје грешке.

image