Свет

Украјина сазива ванредну седницу Савета Украјина–НАТО

Седница се сазива због недавних напада по украјинској територији, током којих је, према проценама Владимира Зеленског, Русија искористила укупно 500 ракета и дронова
Украјина сазива ванредну седницу Савета Украјина–НАТОwww.globallookpress.com © Kirill Chubotin

Савет Украјина–НАТО ускоро ће одржати ванредну седницу на иницијативу украјинске стране поводом последњих масовних напада руске војске по циљевима у Украјини, изјавио је министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба. 

Кулеба је на мрежи "Икс" написао да је "НАТО подржао захтев Украјине као одговор на масовне ваздушне нападе Русије".

"Једна од кључних тема биће јачање ПВО Украјине", открио је шеф украјинске дипломатије, поручивши да би седницу требало тумачити као "важан знак евроатлантског јединства пред ескалацијом руског терора".

Савет Украјина–НАТО, подсетимо, настао је прошле године, након отпочињања СВО, а Алијанса га је окарактерисала као "још једно политичко оруђе".

Председник Украјине Владимир Зеленски јуче је саопштио да је Русија за последњих пет дана лансирала више од 500 ракета и ударних дронова по територији Украјине, док су медији јавили да је шеф кабинета украјинског председника Андреј Јермак о нападима разговарао и са саветником за националну безбедност Беле куће Џејком Саливаном.

image