Свет

Бајден кукавички напустио састанак комитета Представничког дома (ВИДЕО)

Хантер Бајден је ћутке седео у сали за састанке, а када је дошло до бурног окршаја између републиканаца и демократа – син америчког председника је напустио просторију
Бајден кукавички напустио састанак комитета Представничког дома (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Jose Luis Magana

Син америчког председника Хантер Бајден напустио је састанак комитета Представничког дома, који расправља о питању његовог позивања на одговорност за непоштовање Конгреса, а да није говорио, преноси Си-Ен-Ен.

Надзорни комитет под контролом републиканаца састао се да изради иницијативу за кажњавање Бајдена млађег за непоштовање Конгреса одбијањем да сведочи.

Међутим Хантер Бајден је ћутке седео у сали за састанке, где је дошло до бурног окршаја између републиканаца и демократа, те је без речи само напустио је просторију.

"Каква кукавица!", рекла је конгресменка Марџори Тејлор Грин. А како је оценила њена колегиница Ненси Мејс, то што се Бајденов син појавио је само пи-ар потез.

"Моје прво питање је ко је подмитио Хантера Бајдена да дође", казала је Ненси Мејс и позвала се Хантера Бајдена, коме се већ суди за утају пореза и илегално поседовање оружја, "ухапси и пошаље право у затвор".

Надзорни одбор тражи доказе о умешаности америчког лидера Џозефа Бајдена у пословне трансакције његових рођака, који су наводно трговали његовим именом широм света.

У ходнику Конгреса, адвокат Хантера Бајдена је новинарима поновио да је његов клијент вољан да сведочи јавно, али су републиканци инсистирали на формату "иза затворених врата" како би, како наглашава, могли погрешно да пренесу оно што је речено.

Одбор за правосуђе Представничког дома планира да усвоји резолуцију којом ће укорити Хантера Бајдена због непоштовања Конгреса, након што се, упркос судском позиву, није појавио на саслушању.

Хантер је требало да се појави прошлог месеца на саслушању пред представницима три конгресна одбора која истражују његове послове. Он је, међутим, поручио да је спреман да разговара само уколико је саслушање јавно.

image