Свет

Немачки министар одбране: Нећемо повећати војну помоћ за Украјину, не можемо толико да ризикујемо

Од свих ЕУ земаља, Немачка је дала највећи удео, сад је ред на друге, истакао је немачки министар одбране и упозорио да расте опасност за територију НАТО земаља
Немачки министар одбране: Нећемо повећати војну помоћ за Украјину, не можемо толико да ризикујемоwww.globallookpress.com © IMAGO/www.imago-images.de

Немачка не планира да повећава војну помоћ намењену Украјини, нагласио је немачки министар одбране Борис Писотријус, преноси "Велт".

"Не можемо да идемо на толики ризик и уложимо све, како то неки од нас траже. У супротном ћемо се наћи у беспомоћној ситуацији. До сада смо слали све што смо могли", рекао је немачки министар.

Немачка је, како је додао, од свих ЕУ земаља дала највећи део, сад је ред на друге.

"Свима треба да је јасно да ако Путин победи у овом рату, расте опасност и за територију НАТО земаља", истакао је.

Писторијус је раније изразио забринутост да ће Европа морати да надокнади Украјини помоћ коју Америка, с обзиром да не може да утврди нови план финансирања, неће послати.

Председник Русије Владимир Путин је прошлог месеца истакао да Русија не жели сукоб са НАТО земљама, нема никакве територијалне претензије према њима, али Северноатланска алијанса на челу са Америком вештачки ствара проблеме, јер не жели да има конкурента каква је Москва, тврди Путин.

image