Свет

Израел напао Дамаск: Убијено пет припадника Иранске револуционарне гарде (ВИДЕО)

Сиријски медији јављају да иза напада највероватније стоји Израел
Израел напао Дамаск: Убијено пет припадника Иранске револуционарне гарде (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Hassan Ammar, File

У израелском нападу на сиријску престоницу Дамаск погинуло је пет припадника Иранске револуционарне гарде, међу којима је и високо позиционирана личност њене информативне јединице, док је неколико особа рањено, рекао је извор из регионалне Сиријске алијансе за Ројтерс.

Иранска Револуционарна гарда навела је да је пети члан њихових снага преминуо након што је подлегао повредама у израелском нападу на Сирију, наводе ирански медији.

У изјави Гарде наводи се да је и Мохамед Амин Самади "постао мученик након што је био међу жртвама ционистичких терористичких злочина у Дамаску".

Међутим, страхује се да би број жртава могао да буде и 10.

За сад нико није преузео одговорност за напад, али сиријска државна агенција Сана јавља да иза њега највероватније стоји Израел, што је касније потврдило и сиријско Министарство одбране. 

Министарство одбране Сирије саопштило је и да је током напада погинуло неколико цивила, док су други рањени, и додало да је једна зграда комплетно уништена, док су друге оштећене. 

Мета напада је била зграда на западу Дамаска, у којој су живели ирански војни саветници, који, како пише Ројтерс, подржавају Владу Сирије.

Вест о томе да је дошло до некакве експлозије потврдили су јутрос и други сиријски медији, пишу "РИА Новости", додајући да сви они тврде да су се у Дамаску у јутарњим часовима чуле експлозије.

У нападу су учествовала три авиона, преноси ТАСС.

image