Свет

Судар британских ратних бродова у Бахреину (ВИДЕО)

Нема повређених, али је на миноловцима причињена материјална штета

Два ратна брода британске Краљевске морнарице сударила су се јуче у луци код Бахреина, где су на дужности лова на мине на Блиском истоку.

Старији брод Краљевске морнарице ХМС Кидингфолд снимљен је како се забио у ХМС Бангор.

"Свесни смо инцидента у вези са два ловца на мине у Бахреину. У овом инциденту нема жртава и било би неприкладно даље коментарисати док је истрага у току", рекао је портпарол Краљевске морнарице за "Мирор".

Контраадмирал Едвард Алгрен рекао је да нико није повређен, као и да је "пуна и темељна истрага већ у току и да ће све промене у процедури које би могле да спрече даље инциденте бити брзо спроведене".

"У међувремену, Уједињено Краљевство ће наставити да игра кључну улогу у обезбеђивању безбедности трговачког бродарства у региону", додао је Алгрен.

Два брода су, како подсећа Агенција Анадолија, у Заливу у оквиру операције Кипион - дугорочне ваздушне и поморске мисије Уједињеног Краљевства у Заливу и Индијском океану.

Велика Британија иде стопама САД, које су појачале своје поморско присуство у овом региону од 7. октобра када је Израел започео разорни рат у појасу Газе.

image