Свет

"Немате средњу школу? Нема проблема": Америчка морнарица поново спушта критеријуме за регрутацију

Ратна морнарица ће примати кандидате без средњег образовања и проширити број регрута категорије четири, а то су они који на квалификационим тестовима освоје 30 бодова или мање од укупно 99
"Немате средњу школу? Нема проблема": Америчка морнарица поново спушта критеријуме за регрутацију© Drew Angerer/Getty Images

Америчка морнарица почиње да регрутује људе који нису завршили средњу школу с циљем да испуни циљеве за регрутацију. Ова одлука је уследила након корака у децембру 2022. да се доведе већи број регрута који су добили веома ниске оцене на Квалификационом тесту за оружане снаге, преноси РТ на шпанском. 

Према новом плану, Ратна морнарица ће примати кандидате без средњег образовања и проширити број регрута категорије четири, а то су они који на квалификационим тестовима освоје 30 бодова или мање од укупно 99.

Служба је последњи пут примала особе без образовања 2000. године.

"Хиљаде људи сваке године долази у наше центре за регрутацију да би се пријавили у морнарицу, али им недостају академске квалификације и ми их једноставно одбијамо", казао је вицеадмирал Рик Чизман, шеф особља морнарице за АП.

Наиме, прошлогодишњи циљ за запошљавање био је 37.700 људи, док је само 31.834 регрутовано. Сада је циљ да се ове године запосли 40.600 кандидата, док је укупна снага морнарице 337.800 људи.

Морнарица је једина служба која регрутује људе категорије четири, што значи оне који су освојили 30 или мање бодова на квалификационом тесту.

Служба је проширила број регрута четврте категорије, док су се остале службе у великој мери одупрле таквим променама.

Раније је секретар америчке морнарице Карлос дел Торо предложио Уједињеном Краљевству да размотри веће инвестиције у своју морнарицу, као и јачање своје војске, на основу недавних догађаја широм света.

image