Свет

Руски комичари поново насамарили Анджеја Дуду: "Веруј ми, не желим рат са Русијом" (ВИДЕО)

Први човек Пољске "разговарао је са Емануелом Макроном" у ноћи када је на пољску територију пала ракета
Руски комичари поново насамарили Анджеја Дуду: "Веруј ми, не желим рат са Русијом" (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Andrew Kravcenko, File

Пољски председник Анджеј Дуда опет је насео на шалу руског комичарског тандема Вован и Лексус, пошто је разговарао с једним од њих мислећи да телефонира с француским председником Емануелом Макроном. Све се дешавало у ноћи када је ракета погодила пољску територију, при чему је настрадало двоје мештана.

Комичари су објавили скоро осмоминутни снимак у ком Дуда уверава Макрона да не жели сукоб с Русијом и каже да је веома забринут.

"Емануеле, веруј ми, веома сам опрезан", рекао је Дуда саговорнику. "Не желим да ратујем с Русијом и, веруј ми, врло сам опрезан, врло опрезан."

Дудина канцеларија објавила је на Твитеру да је председника после експлозије пројектила у Пшеводову позвала особа која се представила као Емануел Макрон. Међутим, Дуда је по необичном начину изражавања саговорника схватио да је можда у питању шала и прекинуо везу.

Вован и Лексус звали су Дуду и 2020. године. Тада је пољски лидер мислио да разговара с генералним секретаром УН Антониом Гутерешом.

Руски комичари прешли су раније и Макрона и бившег британског премијера Бориса Џонсона.

 

image