Русија

Украјински министар насео на комичаре, па признао напад на Белгород, али и Криму ВИДЕО

Дмитриј Кулеба је у разговору са руским комичарима признао да Кијев стоји иза напада на Крим и Белгородску област
Украјински министар насео на комичаре, па признао напад на Белгород, али и Криму ВИДЕО© Unsplash

Познати руски комичари Алексеј Стољаров и Владимир Кузњецов (Лексус и Вован), који су глумили политичаре и градоначелнике бројних европских градова уз помоћ лажних видео позива, у разговору са украјинским министром спољних послова Дмитријем Кулебом су успели да дођу до сазнања да иза напада на територију Крима и Белгородске области стоји Кијев.

Како преноси Тасс, руски комичари су се представили у име бившег америчког амбасадора Мајкла Мекфола.

„Крим није непосредни оперативни циљ. Ако ме питате ко диже у ваздух на Криму или у Белгороду, онда ћу вам у овом приватном позиву рећи да, то смо ми“, рекао је Кулеба.

Украјински министар је признао да Кијев спрема контраофанзиву на јужном правцу и да је у  „тесној сарадњи са својим партнерима, пре свега са Сједињеним Америчким Државама и Великом Британијом". 

Додао је да ће новац који су Вашингтон и Европска унија обећали Украјини бити од помоћи само до краја 2022. године, а да од јануара Украјина очекује финансијску помоћ Међународног монетарног фонда (ММФ).

Портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова је на Телеграму објавила да је јако добар потез којим је добијено, како каже, "искрено признање о извршењу терористичких напада кијевског режима". 

image