Поводом одлуке ЕУ о наставку спонзорисања Украјине: Како је Џулијан Асанж објаснио о чему се ради

Ким Дотком је истакао да се све што је Асанж рекао о Авганистану сада односи на Украјину

Коментаришући одлуку Европске уније да одобри дугорочни програм помоћи Украјини у вредности од 50 милијарди евра, у тренутку када је широм света јасно да су шансе да Кијев победи руске снаге равни нули, финско-немачки технолошки бизнисмен Ким Дотком подсетио је на речи Џулијана Асанжа изречене на тему рата у Авганистану – да је циљ бесконачни рат.

Дотком је истакао да се све што је Асанж рекао о Авганистану сада односи на Украјину.

"Оно што је Џулијан рекао о рату у Авганистану важи и за рат у Украјини. Не ради се о победи у рату. Реч је о трансферу новца од пореских обвезника САД и ЕУ на елиту из војне индустрије и њихове бројне марионетске политичаре", написао је бизнисмен на Иксу, те поделио видео-изјаву оснивача Викиликса из 2011. године.

Асанж је тадашњу мисао закључио речима да је поента да рат бесконачно траје, а не да се успешно оконча.

Ким Дотком се већ оглашавао у вези с ратом у Украјини – недавно је упозорио да будући да Русија побеђује у америчком прокси рату, в. д. заменика државног секретара САД Викторија Нуланд остаје без могућности, те ради на томе да пронађе повод за улазак НАТО трупа у Украјину.

Такође, указао је на смену Валерија Залужног на чије место на челу Оружаних снага Украјине треба да дође миљеник ЦИА Кирило Буданов.

Џулијан Асанж, човек који је свету открио злодела америчке војске у Багдаду, али и многе друге злочине САД, у нехуманим условима у британском затвору Белмарш, и у тешком здравственом стању, чека да га испоруче Сједињеним Државама, где ће одговарати за шпијунажу, а за шта је предвиђена казна до 175 година затвора.