Свет

Рекли су о интервјуу Путина: Западна информативна блокада је пробијена

Свет мора да чује другу страну, јер ако буде слушао само НАТО, доћи ће до трећег светског рата, истакао је француски политичар Флоријан Филипо
Рекли су о интервјуу Путина: Западна информативна блокада је пробијена© Tanjug/Artyom Geodakyan, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Захваљујући интервјуу Владимира Путина са америчким новинаром Такером Карлсоном, пробијена је западна информативна блокада, навео је лидер француске партије Патриоте Флоријан Филипо.

Међународна публика мора да чује и другу страну по поводу овог сукоба, нагласио је.

"Ако будемо слушали само НАТО, доћи ће до трећег светског рата, јер све што се на Западу говори јесу позиви на необуздану помоћ Украјини по сваку цену и све више слања оружја", истакао је француски политичар.

Очигледно је да Кијев не може да победи, зато је овај интервју толико важан, додао је он.

Египатски лист "Ел Ватан" оценио је Путинов интервју као историјски којим је руски председник, говорећи о проблемима у САД са миграцијама и државним дугом, послао поруку Вашингтону.

Запад није успео да изолује Русију, схватили су западни медији након интервјуа у коме је Путин, како пише "Њујорк тајмс", показао "тактичко самопоуздање" у критичном тренутку за Украјину, када се Кијев суочава са озбиљним изазовима на бојном пољу и када је питање помоћи из САД у застоју.

Путин је поручио да ће цивилизацијска и културна заједница Руса и Украјинаца одређена православном вером и заједничком историјом на крају одредити њихов однос, а све споредно ће се повући, оценио је саветник патријарха московског и целе Русије Кирила, протојереј Николај Балашов.

Према речима саветника руског патријарха, Путин често изражава своје дубоко унутрашње уверење да су Руси а Украјинци један народ.

image