Русија

Песков: Путин није тражио унапред питања од Такера; Сада би сви да интервјуишу председника

За око девет сати, број прегледа интервјуа на друштвеној мрежи Икс премашио је 70 милиона, а на Јутјубу - 3,1 милион
Песков: Путин није тражио унапред питања од Такера; Сада би сви да интервјуишу председникаwww.globallookpress.com © Cao Yang/XinHua

Амерички новинар Такер Карлсон није унапред послаo питања за интервју са руским председником Владимиром Путином, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Не, никада не тражимо питања унапред", рекао је Песков новинарима.

Он је додао да је у Кремљ последњих дана стигло неколико десетина захтева за интервју са Владимиром Путином од стране највећих светских медија.

"Стигли су захтеви из Америке, Француске, Италије, Аустрије, Аустралије, из многих земаља света из највећих медија", рекао је представник Кремља.

Он је изразио захвалност страним медијима на интересовању, али да је за сада немогуће да се уради још један интервју, али ће Кремљ имати на уму све пристигле захтеве.

"Најважније је да се што више људи у иностранству упозна са интервјуом у ком председник износи разлоге данашњих догађаја у економији и политици. Можда ће бити тешко одмах разумети, али и тамо постоје стручњаци. Важно нам је да се што више људи види интервју", поручио је Песков.

Амерички новинар Такер Карлсон објавио је на свом сајту у петак увече интервју са Путином, а затим га поставио на друштвену мрежу Икс и Јутјуб.

За око девет сати, број прегледа интервјуа на друштвеноj мрежи Икс премашио је 70 милиона, а на Јутјубу - 3,1 милион.

Интервју је објављен и на сајту Кремља.

image