Свет

Каракас затвара Канцеларију високог комесаријата УН за људска права: Коригујте свој колонијални став

Венецуела позвала запослене у Канцеларији високог комесаријата УН за људска права да напусте земљу
Каракас затвара Канцеларију високог комесаријата УН за људска права: Коригујте свој колонијални ставGetty © NurPhoto / Contributor

Венецуела је одлучила да обустави рад Канцеларије високог комесаријата УН за људска права на својој територији, и позвала њене запослене да напусте земљу у року од 72 сата, саопштило је Министарство спољних послова.

"Венецуела објављује одлуку да обустави рад Техничке саветодавне канцеларије Високог комесаријата УН за људска права у Венецуели и да у року од 30 дана изврши ревизију техничке сарадње описане у меморандуму о разумевању потписаном са овом канцеларијом. Венецуела захтева од особља Канцеларије да напусти земљу у року од 72 сата", наводи се у поруци.

Министарство спољних послова је напоменуло да Канцеларија комесаријата УН мора да "исправи међународној заједници свој колонијални, офанзивни став, који крши Повељу УН".

Како се наводи у саопштењу, Канцеларија је стално покушавала да "осигура некажњивост за људе умешане у атентате, државни удар, завере и друга озбиљна дела против суверенитета и устава Венецуеле".

Министарство спољних послова истиче да је кроз дијалог покушало да промени политику Канцеларије према земљи. "Међутим, Канцеларија високог комесаријата интензивирала је нападе на Венецуелу у тренутку када је свет био сведок варварског геноцида над палестинским народом", наводи се у саопштењу.

image
VV inauguration
banner