Петина Американаца убеђена да Тејлор Свифт тајно помаже Бајдену

Музичарка се није оглашавала када је реч о овогодишњим председничким изборима у САД, а из Европе стижу позиви да им помогне да мобилишу младе бираче

Анкета Универзитета Монмут показала је да 18 одсто Американаца верује да певачица Тејлор Свифт тајно помаже председничкој кампањи Џозефа Бајдена.

"Нешто мање од сваког петог Американца верује да је певачица Тејлор Свифт део тајног напора да се помогне председнику Џозефу Бајдену да победи на изборима 2024. године", наводи се у анкети и напомиње да се 71 одсто оних који верују у ову идеју идентификује или нагиње ка Републиканској партији.

Поред тога, према резултатима анкете, скоро три четвртине (73 одсто) оних који верују у "тајну операцију" Тејлор Свифт, такође сматра да су избори 2020. покрадени.

Крајем прошлог месеца, лист "Њујорк тајмс" пренео је да је Бајденова кампања покушала да се додвори Свифтовој која је 2020. подржала садашњег председника али није дала никакве назнаке да ће се поново одлучити на то на предстојећим изборима.

Сам Трамп оценио је да музичарка неће подржати Бајдена.

У међувремену, из Европе која се припрема за изборе, стижу сигнали да ће сви њихови проблеми бити решени ако им Свифт прискочи у помоћ, пише "Политико".

Тако је потпредседник Европске комисије Маргаритис Шинас позвао поп звезду да покрене младе да изађу на изборе.