Свет

После интервјуа Путина Карлсону: Руски новинар тражи интервју с Бајденом

Генерални директор медијске групе "Расија севодња" Дмитриј Кисељов је рекао да је послао захтев Белој кући за интервју са Бајденом како би се наставио дијалог између земаља након историјског интервјуа руског лидера
После интервјуа Путина Карлсону: Руски новинар тражи интервју с Бајденомwww.globallookpress.com © Pavel Kashaev

Генерални директор медијске групе "Расија севодња" Дмитриј Кисељов изјавио је да је послао захтев за интервју са председником САД Џозефом Бајденом, како би се наставио дијалог између две земље после интервјуа руског председника Владимира Путина америчком новинару Такеру Карлсону.

Кисељов је на ТВ Русија 1 рекао да је послао захтев Белој кући за интервју са Бајденом како би се наставио дијалог између земаља након историјског интервјуа руског лидера, преноси РИА Новости.

"Сматрамо да наше земље немају прилику да слушају и чују једна другу и верујемо да је председник Руске Федерације Владимир Путин дао достојан пример пристанком на интервју намењен америчким гледаоцима", навео је Кисељов.

Планирано је да интервју буде преведен на стране језике и дистрибуиран на Телеграм каналу "РИА Новости", на сајту риа.ру и бројним медијским платформама и друштвеним мрежама медијске групе како у Русији тако и широм света.

Карлсон је боравио у Москви у фебруару како би интервјуисао руског лидера, а интервју је објављен 9. фебруара. Значајан део двочасовног разговора био је посвећен украјинском сукобу и односима Русије са САД, НАТО и Западом.

Интервју је имао више од 200 милиона прегледа само на друштвеној мрежи Икс.
Привукао велику пажњу у целом свету, пошто је реч о првом Путином интервјуу једном западном новинару после почетка специјалне војне операције у Украјини у фебруару 2022. године.

image