Свет

Напори Израела уродили плодом: УНРВА више не ради на северу Појаса Газе

Пошто је Тел Авив у више наврата истицао да је 12 радника Агенције УН за помоћ палестинским избеглицама умешано у акцију Хамаса, неколико највећих донатора, укључујући САД, обуставило је помоћ овој организацији
Напори Израела уродили плодом: УНРВА више не ради на северу Појаса Газе© Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Агенција УН за помоћ палестинским избеглицама (УНРВА) обуставила је рад на северу Појаса Газе и саопштила да више није у могућности да пружа помоћ у том делу палестинске енклаве.

УНРВА је навела да на северу Газе ради само неколико чланова њеног особља, као и да је цивилни ред урушен усред израелских напада и ограниченог приступа храни.

"Верујем да имамо неколико недеља, пет или шест, мање од тога. Након тога нећемо моћи да наставимо с пружањем услуга, не само у Гази већ и на местима попут Сирије, Јордана, Либана, Западне обале и Источног Јерусалима", рекао је портпарол УНРВА Аднан Абу Хасна за "Ал Џазиру".

Неколико највећих донатора, укључујући САД, обуставило је помоћ Агенцији након тврдњи Израела да је одређени број запослених у УНРВА учествовао у нападу на југ Израела 7. октобра прошле године.

image
VV inauguration
banner