Свет

Овај пут без Клинтона: Моника Левински покренула политичку кампању

Најпознатија љубавница Америке позива грађане да искористе право гласа
Овај пут без Клинтона: Моника Левински покренула политичку кампањуwww.globallookpress.com © Globe Photos/ZUMAPRESS.com

Бивша љубавница и омиљена приправница некадашњег председника Америке Била Клинтона, Моника Левински покренула је кампању како би жене подстакла да гласају. Нова модна линија "Ти имаш моћ" биће лансирана у сарадњи са организацијом "Вот.орг".

Некада прва љубавница Америке и жена о чијим је вештинама оралног секса расправљао и амерички Конгрес, постала је заштитно лице модне куће "Реформејшн",а кампања коју су покренули, како наводе амерички медији, има за циљ да "подсети" људе на њихову гласачку моћ.

"Гласање је коришћење вашег гласа да бисте се чули, и то је најважнији аспект демократије", поручила је Левински, која је додала и да "ако не желите да се жалите наредне четири године морате изаћи и гласати".

Моника Левински имала је 22 године кад се упустила у страствену везу са 27 година старијим америчким предсесником који је, када се за аферу сазнало, све демантовао пре него што је напокон признао да је имао "неприкладан физички контакт" са стажисткињом.

Левински је касније бившег дечка, а Хилариног мужа оптуживала како је "злоупотребио моћ" у њиховој вези, те како је он "најмоћнији човек на планети са довољно животног искуства да зна боље".

Као део кампање, веб-сајт "Реформејшн" садржи и информације о регистрацији за гласање. Компанија је такође донирала 25.000 долара за "Воут.орг", највећу нестраначку организацију у земљи која ради на томе да подстакне људе да учествују у процесу гласања.

У интервјуу објављеном у понедељак у часопису "Ел", госпођа Левински је рекла да је то партнерство одговор на повећану фрустрацију и апатију бирача у вези са председничким изборима у новембру.

Занимљиво је, међутим и политичко опредељење бивше Клинтонове љубавнице. Она је више пута негативно коментарисала Доналда Трампа, а по свему судећи није ни велика обожаватељка Бајдена.

"Не бих да будем ејџиста, али би требало да постоји старосна граница за одлазак у пензију за изабране званичнике, као и ограничења њихових мандата, посебно када се узме у обзир да дугорочне одлуке могу утицати на грађане, нацију и свет годинама након мандата", поручила је својевремено Левински, очигледно мислећи на Бајдена.

Судећи по писању америчких медија, омиљени амерички лидери њој су Клинтонови. И то обоје – па је, тако "Њујорк тајмс" својевремено пренео њену изјаву да је на изборима 2016. године гласала за Хилари Клинтон.

Можда, најновија кампања Левинске најављује њен политички преврат - одевена у јарко црвену хаљину, да ли се бивша љубавница Клинтона, сада ипак приклања Републиканцима?

image