Свет

Буди се Попокатепетл: Упозорење становницима Мексико ситија да носе маске, отказана 22 лета (ВИДЕО)

Влада је издала жуто упозорење због активности вулкана и препоручила да грађани остану код куће и избегну директан контакт са вулканским пепелом
Буди се Попокатепетл: Упозорење становницима Мексико ситија да носе маске, отказана 22 лета (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Marco Ugarte

Интензивна активност вулкана Попокатепетл, у централном Мексику, брине мексичку владу. Локалне власти издале су упозорење због континуираног избацивања пепела и водене паре из кратера и становницима Мексико ситија препоручиле да носе маске.

Влада је издала жуто упозорење због активности вулкана.

Препорука је и да грађани остану код куће и избегну директан контакт са вулканским пепелом.

Национални центар за превенцију катастрофе известио је да опасност и даље постоји и да је спроведена евакуација села које је најближе вулкану.

Међународни аеродром у Мексико ситију саопштио је да су авио-компаније отказале 22 домаћа и међународна лета да би провериле сигурност летова након што је авионе засуо пепео из вулкана Попокатепетл док су летели према престоници Мексика.

Аеродром је објавио на Иксу да остаје отворен и оперативан, а да се облак вулканског пепела креће према Мексичком заливу.

Попокатепетл је од Мексико ситија удаљен око 70 километара.

image
VV inauguration
banner