Немачка у страху: Руси можда имају још много пресретнутих информација

Цурење разговора четворице високих официра немачке војске могло бити само врх леденог брега, рекао је бивши шеф немачке спољне обавештајне службе

Русија можда има много више материјала попут недавно пресретнутих разговора немачких војника о нападу на кримски мост, пише "Билд".

"Ово цурење би могло бити само врх леденог брега", рекао је бивши шеф немачке спољне обавештајне службе Август Ханинг у интервјуу за овај немачки медиј.

Штавише, Берлин би требало да се припреми за то да би у блиској будућности могло доћи до новог цурења, сматра он.

Заменик Бундестага Родерих Кизеветер, с друге стране, "није искључио могућност да Русија прислушкује и канцелара Олафа Шолца и његов најужи круг".

У петак, 1. марта, главна уредница РТ и медијске групе "Расија севодња" Маргарита Симоњан, објавила је на друштвеној мрежи ВКонтакте текст разговора између четири висока немачка официра који су разговарали о могућим слање пројектила "таурус" у Украјину и нападу на Кримски мост. 

Истовремено, они су покушавали да нађу начин да не пређу "црвене линије" како Немачка не би постала очигледан учесник у сукобу.

Шолц је више пута изјавио да се Берлин уздржава од снабдевања Кијева ракетама "таурус" јер могу да погоде циљеве "негде у Москви". Према његовим речима, да би се обезбедила контрола употребе ракета било би неопходно послати немачко војно особље у Украјину, али је то искључено.